Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni ve Gizlilik Koşulları

 

 

 

Türkiye’de kurulu; Gösteri, kongre, konferans, ticari fuar, yurtiçi ve yurtdışı turistik ve özel amaçlı seyahat ve nakliyecilik hizmetleri vb. etkinliklerin organizasyonu alanında faaliyet gösteren 785329 Ticaret Sicil No ile İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı Gezi Makinesi Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi (ŞİRKET) olarak veri sorumlusu sıfatıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KANUN) 4. Maddesine belirtildiği şekilde;

 

 

Gezi Makinesi Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi ya da alt markası gmticket” ya da sair isimleri altında düzenlenen organizasyonları kapsamında kişinin; kimlik verilerini, iletişim verilerini, finansal verilerini, özel nitelikli kişisel verilerini, çalışma ve iş hayatı verilerini, görsel ve işitsel verilerini, web sitesi/uygulama kullanım verilerini, şirketin sunduğu hizmetler kapsamında elde edilen kişisel verileri, şirketin sunduğu hizmetler neticesinde oluşturulan sözleşme verilerini kanunun öngördüğü amaçlar doğrultusunda kullanabilir.

 

Gerçek Kişi ve Tüzel Kişilerin Verilerinin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Nedeni

 

Şirket tarafından; kanunda çerçevesi çizili sınır ve amaçlar dahilinde kalmak suretiyle;

 

Şirkete, alt markalara ve iş ortaklarına ait web siteleri, uygulamalar, Facebook, Google, Twitter, Instagram, doğrudan yazılı sözleşme ile satış, hizmet alınan üçüncü parti kurum ve kuruluşlar ile iş ortaklarından sağlanan veriler aracılığı ile müşterilerin ve muhtemel müşterilerin kişisel verileri toplanmaktadır.

 

Şirketin satış platformunu geliştirme ve daha kullanışlı hale getirme amacına yönelik olarak hukuki sınırlar dahilinde şirketin ya da alt firma ve markalara veya iş ortaklarına ait web sayfası ve mobil uygulama üzerinden çerezler aracılığı ile müşterinin elektronik verileri toplanmaktadır.

 

Şirket müşterileri ve muhtemel müşterilerle bir sözleşme ilişkisi kurulmuş ise, toplanmış olan kişisel veriler, müşterinin onayı alınmaksızın kullanılabilir. Ancak bu kullanım, sözleşme amacı doğrultusunda, 6698 Sayılı Kanunun çizdiği çerçeveler dahilinde gerçekleşir. Söz konusu veriler öncelikle müşteri güvenliği ve hizmetin devamlılığı, ölçümleme, hizmet geliştirme ve iyileştirme, reklam vb. ticari amaçlar doğrultusunda kullanılır. Sözleşmenin daha iyi icrası ve hizmetin gereklilikleri ölçüsünde veriler kullanılır ve gerektiğinde müşterilerle irtibata geçilerek güncellenir. Muhtemel müşterilerin şirkete kendileri tarafından bırakmış olduğu veriler, ileriki bir zamanda müşteriye daha kolay ve kaliteli hizmet sunmak için işlenir. Bu veriler, veri sahibinin talebi halinde bir sözleşme ilişkisine dönüşmemişse silinir

Gerçek Kişi ve Tüzel Kişilerin Verilerinin İşleme Amacı

 

Şirket tarafından müşterilerin ve muhtemel müşterilerin kişisel verileri, 6698 Sayılı Kanunun ve sair ilgili mevzuatta belirtilen şekilde ve süreyle;

 

 

 

Gerçek Kişi ve Tüzel Kişilerin Verilerinin Üçüncü Kişilerle Paylaşılması

 

Aşağıda sayılan hallerle sınırlı olmamak üzere, ilgili mevzuatın çizdiği sınırlamalar dahilinde müşterilerin ve muhtemel müşterilerin verileri, yurtiçinde ve yurtdışında yer alan üçüncü kişiler ile paylaşılmaktadır;

 

 

 

Kişisel Veri Sahibinin Hakları

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 7 uyarınca, 6698 sayılı kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel veriler resen ya da ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 uyarınca herkes veri sorumlusuna başvurarak;

 

 

 

Çerez Politikası

 

Web sitemize giriş yaparak, bu politikayı ve gizlilik politikamızı kabul etmiş oluyorsunuz.

 

Web sitemiz sizi “hatırlamasını” sağlayarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için çerez kullanır. Çerezler, deneyiminiz ve ilgi alanlarınızla ilgili bize bilgi verir ve sitede gezinirken size yardımcı olur. Bu bilgiler genellikle, siteyi bir sonraki ziyaretinizde içerik, hizmet ve reklamların daha uygun ve yararlı olması için kullanılır. Eğer bir web sitesi çerez kullanmıyorsa, sitede yeni bir sayfaya gittiğinizde her defasında sizi yeni ziyaretçi sanacaktır.

 

Çerez (Cookie) nedir?

Çerez, bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda depolanan küçük bir metin dosyasıdır ve bir web sitesini ziyaret ettiğinizde oluşturulur. Her bir çerez, sizin web tarayıcınıza özgüdür. Çerezler web sitesinin, tercihleriniz ya da alışveriş sepetinizde ne olduğu gibi bilgileri hatırlamasına yardımcı olur.

 

Çerezler nasıl kapatılır veya silinir?

Çerezlerin tümünü ya da bazılarını engellemeniz, hatta daha önceden ayarlanmış çerezleri silmeniz mümkündür, ancak bunu yaptığınızda web sitesinin bazı işlevlerini kaybedebilirsiniz. Tarayıcınızın ayarlarını çerezleri reddedecek şekilde düzenlemediğiniz takdirde, sistemimiz web sitemizi ziyaret ettiğiniz andan itibaren çerezleri oluşturmaya başlayacaktır. Çerezleri nasıl silebileceğinizi öğrenmek için lütfen https://www.aboutcookies.org adresini ziyaret ediniz.

 

Sitede hangi tür çerezler kullanılır?

Kendi çerezlerimize ek olarak üçüncü parti tedarikçi ve reklam ağları (Google analytics, doubleclick vb. ağlar), sosyal medya platformları (Facebook, Instagram, Twitter vb.) ile diğer iş ortaklarımız, ziyaretlerinize dayalı olarak reklam sunmak ve daha iyi ve kişileştirilmiş hizmet sağlama amacıyla çerez kullanabilirler.

 

 

İşlem Güvenliği, Gizlilik ve Denetim

 

Müşterilerin, muhtemel müşterilerin, iş ortaklarının, çalışanların ve şirket ile ilgisi olan tüm gerçek ve tüzel kişilerin kişisel verileri gizlidir. Gezi Makinesi Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi olarak, uhdemizde bulunan müşteri ve diğer kişilerin bilgilerinin bu kapsamda yapılan düzenlemeler gereği gizliliğinin korunması, güvenliğin sağlanması, işlenmesi ve paylaşımı hassasiyet içeren bir durumdur. Şirket kişisel verilerin korunması konusunda gerekli olan teknik ve idari her türlü tedbiri almaktadır. Kişisel veriler, sözleşme ya da kanuna aykırı bir amaç için kullanılmaz, kopyalanmaz, çoğaltılmaz ve satılmaz.

 

Gezi Makinesi ve Magic Break tarafından, toplanan kişisel verilerin korunması ve yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmemesi için gereken tüm idari ve teknik önlemler alınmaktadır. Bu doğrultuda hizmet alınan üçüncü şahısların seçiminde veri güvenliği konusunda azami önem gösterilmektedir. Şirket, kişisel verilerin kaydedilmesi ve işlenmesi konusunda şirketi içi ve dışı denetimler ile periyodik sistem bakımını sağlamaktadır.

 

Kişisel veri güvenliği ile ilgili soru ve talepleriniz ile ilgili olarak;

 

Burayı tıklayarak ulaşabileceğiniz Başvuru Formu’nu kullanarak şirketimizin aşağıda iletişim bilgilerinde yer alan adresine iadeli taahhütlü mektup ile ya da bizzat müracaatta bulunabilirsiniz.

 

Yapılacak başvuru üzerine Şirketimiz tarafından, talebin size ait olup olmadığının teyidi amacıyla ek kimlik doğrulama istenebilir. Yapılacak başvuruların şahsen yapılması gerekmekte olup, yalnızca hak sahiplerine kanunun öngördüğü bilgi ve belgeler teslim edilir. Kişisel veri sahipleri adına eş, çocuk, anne, baba gibi birinci derece yakın olsa dahi üçüncü kişilerin başvuru talebinde bulunabilmesi için veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına noterde düzenlenmiş özel vekaletname bulunması gerekmektedir.

 

Kişisel Veri Sahipleri sayılan haklarına ilişkin taleplerini kimliklerini tespit edecek bilgi ve belgelerle ve aşağıda belirtilen yöntemlerle veya Kişisel Veri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilecek Başvuru Formu’nu doldurup imzalayarak Şirket’e ücretsiz olarak iletebileceklerdir:

 

 

 

 

 

 

 

İletişim Bilgileri

 

Gezi Makinesi Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi

 

Adres: Konaklar Mah. Selvili Sk. Emlak Bankası Apt.1/2 Kat.1 D.1 4.Levent/İSTANBUL

 

Telefon: 0212 257 0221

Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez (Cookie) Kullanımı İlkeleri hakkında bilgilendirme