SİZİ İÇİNE ÇEKEN, İLHAM VERİCİ THE BLAZE VOLKSWAGEN ARENA’DA

The Blaze, iki kuzen, Guillaume ve Jonathan Alric'ten oluşan bir Fransız elektronik müzik ikilisi. Hem cesur, özgün, yaratıcı video klipleriyle bir film yaratıyormuşcasına hassasiyetle ortaya koydukları işlerle hem de farklı kültürlerden esinlendikleri müzikleriyle büyük bir kitlesi oluştu.Elektronik müziğin vazgeçilmezi  Guillaume ve Jonathan Alric ‘den oluşan Fransız elektronik müzik ikilisi The Blaze Volksvagen Arena’da yerini aldı ve unutulmaz bir sahneye imza attı. 3500  kişiden oluşan müzikseverlere yaşattığı sürükleyici sahnesiyle unutulmayacak bir gece yaşattığını söyleyebiliriz. blaze.jpg

The Blaze’in nasıl kurulduğuna dair bir yolculuğa çıkarsak grubun üyesinden biri olan Jonathan 3 yaşındayken ailesiyle beraber Paris yakınlarında bir kasabaya taşınıyor ve grubun diğer üyesi kuzeni olan Guillaume ile beraber burada büyüyorlar. Ailelerinde çokça dinlenen klasik müzik ile yetişiyorlar. Guillaume’nin  Reggae müziğe oluşan ilgisi ile Mayd Hubb takma ismini kullanarak müzik yapmaya başlıyor. Jonathan ise Brüksel’de bir film okulunda eğitim görüyor ve yapacağı bir klip müziği için kuzeninden yardım istedikten sonra The Blaze doğuyor.

blazeeee.jpg

2016 yılında çıkardıkları Virile adıyla ilk parçalarını yayınlıyorlar. Jonathan’in film okulunda okumasından olsa her kliplerinde görsel şölen izlediğimizi söyleyebiliriz. Ve Virile parçası ile de onları tanımaya başlıyor, ardından gelecek klipleri ve müzikleri sabırsızlıkla beklemeye başladığımız bir sürece giriyoruz.

(htt1)

https://www.youtube.com/watch?v=gvpnEHP70N0

2017 yılında yayınladıkları ilk EP olan Territory ise pek çok kültürün etkisini müziklerinde göstermek istediklerini bize yansıtıyor. Cezayir’de çektikleri klipte oynayan Dali Benssalah’ı da tebrik etmek gerekir ki şarkıdaki tüm ritmi, eve dönüş hikayesi olarak gösterilen ve kendini bulmuş bir şekilde evine dönen bir karakteri çok iyi yansıttığını söyleyebiliriz. Klip milyonlarca dinlenirken 2018 yılında DANCEHALL albümünden ilk duyduğumuz şarkı olan Heaven’ı yayınladılar.

  dancehall.jpg

7 Eylül 2018’de 10 şarkıdan oluşan yayınladıkları albümden en çok dinlenen şarkı da Heaven oldu. Dinlediğinizde sizi gerçekten de bambaşka yerlere sürükleyen havasıyla adının hakkını veren bir şarkı olduğunu göreceksiniz. Lirikalitesi son derece sürükleyen ve hem hüzünlü hem özgür hissettiren bir parça olarak şarkılar yazmak istediğinizde, bir yolculuğa çıktığınızda, sadece koltuğunuzda oturup hayal etmek istediğinizde başucu şarkınız olması gerektiğine eminim.

Bir gün bunu parıltıya söyleyeceğiz

Ben de öyle hayal ediyorum

Rüyalar cennette canlanıyor

Bir savaşta, savaşta huzursuzca teslim oluyoruz

https://www.youtube.com/watch?v=YxVZbMgA3p0

heaven.jpg

Albümün açılış şarkısı Opening daha çok aşktan bahseden bir şarkı olarak karşımıza çıkıyor. Introsundaki piyano ritimleri gerçekten de çok hoş ve bir aşka ve hayak kırıklarına dair sözlere girişin çok iyi bir başlangıcı oluyor.

Her şey çok güzel ve yolunda görünüyor

Aklımdaki şu resimlere bir bak

Sana bakıyorum, gülümsüyorum ve senin gülüşün..

Dans ettiğimiz o günü unuttun mu?

https://www.youtube.com/watch?timecontinue=211&v=x0Ng8iHDeT0&feature=emblogo

opening.jpg

Albümün diğer bir parçası olan She, şarkıda geçen sadece ‘She is my girl, She’s never been loved’  sözleriyle bile bize duyguyu çok iyi aktarıyor.

https://youtu.be/ygi2H9W6VRQ

Places isimli parçası ise House müziğe dair diyebiliriz. Ritmiyle otururken bile hareket etme ihtiyacı veren bir şarkı, kesinlikle süzülürcesine dans ettiriyor.

https://youtu.be/FYEz3irM_Qs

Rise parçası ile gerçekten de şarkıyı dinlediğinizde yavaş yavaş gelen yükselişiyle yeniden şarkı adı ve şarkı uyumunun ne kadar iyi  olduğunu görüyoruz. Şarkıda olan tüm ritimleri hissedeceğinizden eminim.

https://youtu.be/SEQJgPvxTVs

Albümde dinlenme olarak yerini çok yüksekte alamasa da tüm geçişleriyle, yarattığı atmosferle, vokal ve beatleriyle oldukça iyi bir parça.

At ninety nine degrees

The mind is nearly boiling

But you can feel the breath

Of the crowded dancing

Sözlerinden çıkardığımız sonuca göre bizi sadece ritmi hissetmeye ve dans etmeye çağırıyor.

https://youtu.be/s5SvQgwUmBQ

Albümdeki bir diğer parça olan Breathe, Runaways ve She’ye göre daha fazla lirik içeriyor ve  sevdiği kadına duyulan aşkı sözlere çok iyi dökmüş diyebiliriz.

You're my reason                 Sen benim sebebimsin
In this wonderful life           Bu harika hayatta
A super weapon                   Süper bir silahsın
For stopping the fight          Kavgayı bitirmek için  

 https://youtu.be/EWPjWQUjtio

Queens isimle diğer bir parçasıyla bir sonraki gelecek tüm kliplerini merak etmeden kendimi alamıyorum. Bir karavanda ana karakterdeki kızın cenazesiyle başlayan klipte kızın yaşadıkları anıları görüyoruz. Kliplerinde çok fazla insan bulundurduklarında dikkatimi çeken şey de bazı sahnelerinde mutlaka o insanlar bir arada oluyor ve birlikte yan yana gelmiş vaziyette görüyoruz onları. Karavanda olan cenaze de son derece yaratıcı ve çok farklı sahne açılışlarıyla da sinematografisi muazzam.

https://youtu.be/EWPjWQUjtio

Face ve Mount da söz barındırmayan diğer şarkıları The Blaze’in son derece içine hapseden parçalarından. The Blaze’i ilk defa keşfediyorsanız keşfettiğiniz o ilk gün şarkılarının içine girmekten, klipteki karakterlerin yerlerine kendinizi koymaktan, şarkıların yükselişlerindeki o hissiyattan ve her basta, her ritimde hareket etmekten kendinizi alamayacaksınız. İlham verici, sizi yaratmaya meylettiren bir yönü var The Blaze’in ve mutlaka bir gün sahnesine gitmek için yer ayırtırken kendinizi bulabilirsiniz.

Müzikle kalın.