The Blaze ve Jan Blomqvist'in Muhteşem Performansıyla Soundscape'te Müzik Dolu Bir Gün Yaşandı

Soundscape, elektronik müzik kültürüne çok farklı bir perspektif kazandıran organizasyon. Tamamen tüm canlıların sesiyle zenginleştirilen bir müzik kültürünü doğuruyor. Şehrin karmaşası içinde duyamadığınız tüm doğal güzellikteki sesleri bir elektronik müzik içerisinde yaşıyorsunuz. Doğanın sesleri adeta zihninizi sarıyor, dans ettirirken sizi rahatlatıyor. Bu sene Soundscape festivali İstanbul’un en güzel doğal alanlarından olan Lifepark’ta düzenlendi. Geceye The Blaze ve Jan Blomqvist damga vurdu. Festival hakkında merak edilen her şey bu yazımızda.

2022 Soundscape line up listesi:

  • Jan Blomqvist
  • Sainte Vie
  • Islandman
  • Roman Kyn
  • Oceanvs Orientalis
  • Sabo
  • Headwaters
  • Gaia Ekho
  • The Blaze
  • Mt Axel
  • Cüneyt Çilingiroğlu

Soundscape Festival 2021 yılında 11-12 Eylül tarihleri arasında düzenlemiş, büyük ilgi görmüştü. Elektronik müziğin doğal tınılar ile buluşması katılımcıların zihnine kazınacak bir atmosfer yarattı. 2022 etkinlik takvimi daha açıklanır açıklanmaz biletlere yoğun ilgi oldu ve kısa sürede tükendi. İkinci yılının olmasının verdiği tecrübe ile 6-7 Ağustos tarihlerinde harika bir etkinliğe tanıklık ettik. Toplamda 11 DJ kabine geçti. Hepsi birbirinden güzel ve dinlemeye değer canlı performanslardı. Fakat geceye damga vuran ikilinin altını çizmek gerekir. The Blaze ve Jan Blomqvist’in muhteşem performansıyla Soundscape’te müzik dolu bir gün yaşandı.

Şehir hayatı öylesine baskın bir gürültü kirliliğine sahip ki çok sayıda güzel şeyi kaçırıyoruz. Bunların belki de en önemlisi doğadaki sesler. Bir kuşun, sincabın ya da tavus kuşunun sesini net olarak duymayalı ne kadar oldu sizin için? Soundscape tamamen bu güzel sesleri size aktarma mottosuyla oluşturulmuş festival. Elbette işin içine elektronik müzik girince ortaya eşsiz bir harmoni çıkıyor. The Blaze ve Jan Blomqvist bu harmoniyi dünya genelinde en iyi gerçekleştiren sanatçılar. İki isim de yer yer sakin yer yer yüksek tempolu müzikleriyle beklenenden çok daha fazlasını sundu. Özellikle de böyle zor bir tarzdaki canlı müzik performansında sürdürülebilirliği yakaladılar.

Soundscape Festival Nedir?

Elektronik müzik severler genelde tek düze bir festival konseptiyle karşılaşıyor günümüzde. Soundscape festival bu tekdüzelikten çıkıp özgün konsept oluşturma konusunda hızla ilerlemektedir. 2021 etkinliğinde büyük iz bırakması sonucu 2022’de de karşımıza çok daha güzel bir organizasyon ile çıktılar. Doğayı ve doğanın sesini özleyenler için elektronik müzik performansıyla bunu sunuyorlar. Ünlü isimler de bunu canlı performansları ile destekliyor. The Blaze ve Jan Blomqvist bunlardan ikisi. 6-7 Ağustos gecesi heyecan verici anlara tanıklık ettik müzik tutkunları. Bazen sakin bazen yüksek tempoda ama en önemlisi de sonuna kadar sürdürülebilir ve kesintisiz bir müzik deneyimiydi bu. Festival sonunda gelen geri bildirimler göz önünde bulundurulduğunda da gerçek anlamda bir müzik ziyafeti yaşandığı görülmektedir.

Soundscape festival biletleri her zaman olduğu gibi GMTicket markasından satışa sunuldu. Generic Music organizasyonunda oluşturulan bu festivalim %100 resmi bilet satış markası Gezi Makinesi Ticket sitesi. Farklı kategorilerde uygun fiyatlara temin edilen biletler katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Şimdi merak edilen konu sıradaki Soundscape etkinliğinin ne zaman düzenleneceği.

Bu yıl Soundscape festivalinin ikincisi düzenlendi. The Blaze ve Jan Blomqvist bu yılki festivalin en etkili performanslarıydı. 2023 yılında da yine sürpriz isimler ve gösteriler ile festival düzenlenmesi bekleniyor. Henüz yeni yıl organizasyonu için herhangi bir açıklama gelmedi. Organizasyon firmasının açıklama yapması durumunda etkinlik hakkındaki tüm bilgiler GMTicket sitesinde yer alacak. Ayrıca 2023 biletleri de Gezi Makinesi Ticket markasında satışa sunulacak.

GMTicket Türkiye’de gerçekleşen en prestijli müzik performansları ve festivallerinin bilet satışının yapıldığı bir platformdur. İstanbul en başta olmak üzere İzmir, Ankara, Antalya gibi müziğin ritminin kesintisiz attığı illerdeki tekno, House, Acid, tribal ve trance performanslarının biletler GMTicket’ta!

The Blaze ve Jan Blomqvist etkinliğini kapsamlı hazırladığımız yazımızın sonuna geldik. Bu DJ’ler ayrı ayrı şekilde yıl içerisinde etkinlik de düzenleyebiliyor. The Blaze ya da Jan Blomqvist sanatçılarının bireysel bir gecede dinlemek için bizleri takip edin. 2023 yılı etkinlik takvimine dahil olursa size bilgi vereceğiz. İyi günler dileriz.

İlginizi çekebilir: Boys Noize 12 Mart'ta Volkswagen Arena'da