İstanbul’a Yeni Bir Kültür Getiren Bina: Suma Han

Suma Han, Karaköy’deki bankalar caddesin üzerinde bulunan sıradan eski bir bina. Lambacılar, yedek parçacılar ve eskicilere komşuluk ediyor. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir bina izlenimi veriyor. Ancak kapısından içeri girildiğinde adeta başka bir dünyaya adım atılmış gibi oluyor. Binanın her duvarına adeta elektronik müziğin ruhu işlemiş durumda. Sadece müzik değil aynı zamanda apartmanda oturanlar ve ofis olarak kullananlar da var. Kısaca Suma Han İstanbul’a yeni bir kültür getiren bina!

Son yıllarda birçok ünlü ismin bu lokasyonda performans sergilemesiyle, bölgenin elektronik müzik için ideal bir hale geldiğini söylemek mümkün. Suma Han da bunlardan biri. Özellikle sanat ile müziği bir araya getiriyor olması onu farklı bir yere konumlandırıyor. Suma Han için İstanbul’un en gözde mekanlarından biri dersek abartmış olmayız.

Suma Han mekanının ilginç özelliklerinden birisi de içeriye girişlerin özel olması. Yani özel etkinliklerde içeriden birini tanımıyorsanız mekana girmeniz mümkün değil. İçeriye girip birbirinden eşsiz performanslar ile eğlenebilmek için referans sahibi olmanız mühim. Bu özelliği ile İstanbul’da bir ilk demek mümkün.

Suma Han etkinlikleri sadece özel, yani referans ile girilebilir olanlardan ibaret değil. Bazı günler şehirlilere açık organizasyonlar da düzenleniyor. Bu tür açık elektronik müzik organizasyonlarına bilet ile katılım mümkün olabiliyor. Suma Han biletleri GMTicket üzerinden ulaşabilirsiniz.

Karaköy’de bulunan Suma Han farklı konsept arayan farklı tarzlara hasret kalan elektronik müzik tutkunları için iyi bir seçenek. Zira kabinini ele geçiren DJ’lerin de özgün müzik sahibi olmasına özen gösteriyorlar. Böylelikle buraya gelen kişiler farklı lezzetlerden faydalanmış oluyor. Peki Suma Han geçmiş etkinlikler neler? Suma Han etkinlik takvimi nedir? Suma Han biletleri nereden alınır? Tüm bu soruların yanıtlarına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Suma Han Geçmiş Etkinlik Takvimi

Suma Han kapalı etkinlikleriyle ün yapmış bir gece kulübüdür. Yani sadece kulüp içerisinde referans alan kişiler bu özel etkinliklere katılabilir. Özel Suma Han etkinliklerinin bileti satılmaz. Özel etkinliklerde ise Resident DJ’ler performans sergiler. Suma Han Resident DJ listesi şu şekildedir:

  • DJ Merve Baykal
  • DJ Volkan Gündüz
  • DJ Cengiz Can
  • DJ Kerem Uluç

Resindent DJ’ler özel Suma Han gecelerinde birbirinden özel performanslar sergiliyor. Diğer yandan halka açık etkinlikler de Suma Han kulübünde sıkça sergileniyor. Geçmiş Suma Han etkinliklerinden bazıları ise şunlardır:

  1. ASYM at Suma Han: Elektronik müziğin yeni gözdelerinden ASYM 4 Şubat gecesi Suma Han kabinindeydi. Özgün soundlarıyla geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.
  2. Joep Mencke at Suma Han: Yumuşak soundlarıyla ve harika enerjisiyle kendisine hayran duyulan Joep Mencke 29 Ocak gecesi Suma Han kabinindeydi. Geceye katılım hayli yüksek orandaydı.
  3. Jeton Showcase at Suma Han: Jeton Records plak şirketinin kurucusu Ferhat Albayrak 22 Ocak’ta Suma Han kabinindeydi. Geceye Kuvoka ve Seko’da eşlik etti. Bu özel etkinliğe katılanlar elektronik müzikte eşsiz bir deneyim yaşadılar

Suma Han İstanbul Etkinlik Takvimi

Suma Han İstanbul etkinlik takvimi, şehrin elektronik müzik tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Zira kabinine geçirdiği isimlerin kendi alanlarında hayli usta olması ve özgün soundları benimsemesi, elektronik müzik hayranları için iyi bir alternatif oluşturuyor. Peki Suma Han etkinlik takviminde kimler var? İşte detaylar…

Alman techno sahnesinin fenomen isimlerinden olan Alex Niggeman 12 Şubat Cumartesi gecesi Suma Han kabininde olacak. Uzun süredir yolu gözlenen sanatçının performansını sergileyeceği geceye ilgi hayli yoğun. Alex Niggeman kabininde kendisine yerel yıldızlardan DJ Alican eşlik edecek. Bu özel gecenin hafızalara kazınması bekleniyor. Alex Niggeman biletleri ön satışta.

19 Şubat akşamı düzenlenecek olan Dapayk Solo etkinliği de hayli ilgi çekici. Dapayk Solo’ya kabinde Cervus ve Havantepe eşlik edecek. Siz de bu gecede yerinizi almak için ön satışa çıkan biletleri kaçırmayın.

Suma Han Bilet Al

Suma Han etkinlik biletlerinin nereden alınacağı merak edilen konuların arasında. Suma Han biletleri GMTicket üzerinden satışa sunuluyor. Gezi Makinesi Ticket sitemizden Suma Han kulübünde düzenlenecek etkinliklerin biletine ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul elektronik müzik etkinlik biletleri GMTicket platformunda satışa sunuluyor.