Elektronik Müziğin Kalesi: RX İstanbul

İstanbul’da elektronik müzik dendiğinde sayılı mekan bulunur. RX İstanbul da bu mekanlardan birisidir. Yılın her döneminde birbirinden usta DJ’ler burada performanslarını sergilerler. Sadece yerel değil aynı zamanda global başarılara imza atmış yabancı DJ’ler de çoğu zaman RX İstanbul kabinini ele geçirir. Asıl ismi Roxy İstanbul olsa da müzikseverler orayı RX İstanbul olarak seviyor. Bu yazımızda RX İstanbul etkinlik takvimi nedir? RX İstanbul bilet nereden alınır? RX İstanbul’a nasıl giderim? gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.

RX İstanbul Cihangir’de yer alır. Merkezi bir konumda olması sebebiyle RX’e ilgi her zaman yoğun olur. Ulaşım hayli kolaydır. Metro, otobüs ve minibüs ile İstanbul’un her noktasından bu mekana ulaşmak mümkün.

RX İstanbul yakın dönemde yenilenen iç tasarımıyla dikkat çekiyor. Görsel olarak hayli estetik ve modern bir yapıya kavuşan RX, özellikle ses sistemiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Bilindiği üzere elektronik müzik performanslarında en önemli unsurlardan birisi ses sistemidir. Soundun en temiz en yalın halini duyabilmek için mekanın ses sitemi üst düzeyde olmalıdır. RX İstanbul bu konuda en iyilerin arasında. Funktion – One sistemiyle misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatıyor.

RX İstanbul için müzik otoriterleri ‘şehrin elektronik müzik markası’ ifadesini kullanıyor. Görsel şovları, sahne performansları ve ses sistemiyle şehrin müziğini üst seviyelere çıkarıyor. Burada Progressive House müzikten Acid Techno müzik kültürüne kadar birçok türde sanatçı düzenli olarak konser veriyor.

RX İstanbul Etkinlik Takvimi

Şehrin elektronik müzik tutkunları tarafından RX İstanbul etkinlik takvimi sıkça takip edilen bir konu. Local DJ’ler haftanın belli günlerinde RX kabininde olsalar da çoğu zaman uluslararası düzeydi yabancı isimler de bu mekânda performanslarını gerçekleştiriyorlar. Şubat ve Mart aylarında da RX İstanbul etkinlik takvimi hayli iyi seviyede. Biletlerini GMTicket üzerinden de satın alabileceğiniz RX etkinliklerinden bazılarını sizler için listeledik.

  1. ALIGNMENT: İtalyan DJ ALIGNMENT 18 Şubat akşamı RX İstanbul kabininde yer alacak. Elektronik müzikte son yıllara damgasını vuran isim, müzikleriyle ve birbirinden özel şovlarıyla geceye damga vurması bekleniyor. ALIGNMENT biletleri GMTicket sitesinde satışta.
  2. TRYM: Fransa çıkışlı techno DJ’i olan TRYM 19 Şubat’ta RX sahnesinde performansını sergileyecek. Müzikte sert vuruşları seven bu DJ’yin etkinliğe ilgi hayli büyük. Biletler GMTicket sitesinde satışa sunuldu.
  3. The Micronauts & Alec Attari: Bu ikili 25 Şubat’ta RX sahnesinde b2b performansına imza atacak. Elektronik müzikte son yıllarda hızlı yükseliş gösteren bu ikilinin İstanbul’da düzenleyeceği geceye ilgi oldukça büyük seviyede. The Micronauts & Alec Attari biletine GMTicket sitesinden ulaşabilirsiniz.

RX İstanbul sahnesinde yaklaşan etkinliklerin biletlerine Gezi Makinesi Ticket platformundan ulaşabilirsiniz. Ayrıca geçmiş etkinlikler hakkında detaylı bilgiye de ulaşabilirsiniz.

RX İstanbul Geçmiş Etkinlikler

İstanbul’daki RX sahnesinde birbirinden muhteşem birçok etkinlik geride kaldı. Techno türünden house türüne birçok alanda performanslar gerçekleşti. Şehrin müzik ritmini oluşturan ve iz bırakan etkinliklerden bazılarını sizler için listeledik.

  • Steaoc Mass, Mehra b2b Onur: Elektronik müzikte fark yaratan isimler b2b kapsamında RX sahnesinde bir araya geldi. 4 Ocak akşamı düzenlenen etkinliğe katılım yüksek oranda oldu.
  • Bart Skills: Techno müzik türünün geleceği olarak kabul gören Bart Skills, RX sahnesinde İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşattı. 5 Ocak gecesi gerçekleşen etkinliğe Procombo eşlik etti.
  • The YellowHeads: 7 Ocak akşamı gerçekleşen etkinlikte The YellowHeads’in esrarengiz maskesi ve farklı müzik tarzı dikkat çekti.

RX İstanbul Bilet Al

Elektronik müzikseverler için RX İstanbul sahnesi oldukça iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Hemen her gece birbirinden özel performanslara tanıklık edilen bu gecelerin biletleri ise Gezi Makine Ticket sitesi üzerinden satılıyor. Kısaca RX İstanbul bilet almak için GMTicket sitesini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinliklerde farklı kategorilerin satışa sunulduğu GMTicket’da elektronik müzik türüyle alakalı birçok etkinlik bulunuyor. İstanbul elektronik müzik etkinlik biletleri dendiğinde akla her zaman bu site geliyor.

GMTicket sadece RX İstanbul biletleri sunmuyor. Aynı zamanda şehrin diğer birçok elektronik müzik etkinliklerini de sitesinde listeliyor. İstanbul elektronik müzik etkinlikleri ve biletleri ile ilgili tüm detayları GMTicket sitesinde bulabilirsiniz.