Elektronik Müziğin İstanbul’daki Kalbi: Klein Phönix

Klein Entertainment ailesinin elektronik müzik severlere özel olarak kurulan Klein Phönix sahnesi, bu ailenin İstanbul’daki ana mekanı özelliğine sahip. Müzik platformu içerisindeki ses akustiğinin kalitesi ve yapının estetik hali, burayı müzikseverlerin gözünde oldukça cazip hale getiriyor. Bu yazımızda elektronik müziğin İstanbul’daki kalbi olan Klein Phönix sahnesini detaylıca ele aldık. Klein Phönix etkinlikleri nelerdir? Klein Phönix bilet nasıl alınır? Klein Phönix nasıl gidilir? gibi çok merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Klein Entertainment, ülkemizde kendini tamamen müziğe adamış bir oluşumdur. Bu kapsamda firma bünyesinde birçok gece kulübü bulunur. Bunları şu şekilde belirtebiliriz:

  1. Klein Phönix – Maslak
  2. Sommer Klein – Alaçatı
  3. Klein Garten – Beyoğlu
  4. Klein Phönix Park – Maslak
  5. Klein Harbiye – Harbiye

Bilindiği üzere Türkiye’de elektronik müzik alanında sınırlı sayıda kulüp bulunuyor. İstanbul’da da durum aynı. Var olan mekanların da birçoğunun misafir kapasitesi ne yazık ki kısıtlı seviyede. Klein Entertainment ailesinin bir şubesi olan Klein Phönix, İstanbul’da bu alandaki açığı tek başına kapatıyor. 2500 kişilik dev kapasitesi ile Avrupa’daki elektronik müzik kulüplerin Türkiye’deki en iyi temsilcisi konumunda. Maslak Atatürk Sanayi sitesinde 1. Kısımda yer alan bu mekana ulaşım metro ve otobüs ile kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Klein Phönix sahnesinde birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Techno müzikten House müziğe, deep türünden tribal tarzına kısaca elektronik müziğin tüm temsilcilerini Phönix kabininde görmek mümkün. Uluslararası büyük başarılara atmış DJ’ler yılın her ayında burada etkinlik düzenliyor. Sadece yabancı değil, yerli ünlü DJ’ler de Phönix kabinini sık sık ele geçiriyor. Tüm bu özellikleriyle Klein Phönix, elektronik müziğin İstanbul’daki kalbi unvanını hak ediyor.

Klein Phönix Etkinlik Takvimi

Klein Phönix etkinlik takvimi İstanbullu elektronik müzik severlerin sıklıkla takip ettiği bir konu. Çünkü kaliteli techno, tribal, deep house türlerini dinlemek için İstanbul’daki en iyi alternatiflerden biri konumunda. Peki Klein Phönix etkinlik takviminde bu ay neler var? İşte detaylar…

  • Valeron – 18 Şubat: Deep house müzik türünün ustası ve Mykonos gece hayatının fenomen ismi Valeron 18 Şubat’ta Phönix sahnesinde. Biletler GMTicket sitesinde. Gmticket sitesinden Valeron bilet alabilirsiniz.
  • Stephan Jolk – 25 Şubat: Epik performanslarıyla uluslararası arenada fenomen haline gelen Stephan Jolk 25 Şubat akşamı Phönix sahnesinde. Gecenin biletleri GMticket sitesinde ön satışa çıktı.
  • Giorgia Angiuli – 26 Şubat: Elektronik müziğin standart kalıplarını reddeden ve özgün soundlara ulaşmak isteyen Giorgia Angiuli 26 Şubat akşamı Phönix sahnesinde olacak.
  • Kas:st – 27 Şubat: Techno müzik türüne kattığı sıradışı yorumlarıyla global düzeyde popüler hale gelen Kas:st 27 Şubat akşamı Phönix sahnesinde müzikseverler ile buluşuyor.

Klein Phönix etkinlik takvimi içerisinde öne çıkan etkinlikleri sizler için derledik. Bunun yanında takvimde daha birçok seçenek mevcut. Dilerseniz Phönix etkinlikler sayfasından diğer performanslara da ulaşabilirsiniz.

Klein Phönix Geçmiş Etkinlikler

Klein Phönix sahnesi 2022’ye girildiği andan itibaren birbirinden özel geceler düzenlemeye devam ediyor. Ocak ayından bu yana Phönix kabininde birçok elektronik müzik ustası canlı performanslarını sergiledi. Etkinliklerin tamamı kapalı gişe gerçekleşirken müzikseverler unutulmaz sahne şovlarına tanıklık etti. Peki Klein Phönix geçmiş etkinlikler neler? İz bırakan 3 geçmiş etkinliği sizler için listeledik.

  1. ARGY: Son yılların techno müzik dalında en hızlı yükselişe geçen DJ’i olan ARGY, 5 Şubat gecesi Phönix kabininde adeta İstanbul’u salladı. Geceye katılanlar ünlü DJ’in birbirinden güzel parçalarıyla techno müziğe doydu.
  2. Marco Resmann & Kadosh: Elektronik müziğin önde gelen isimleri Marco Resmann ve Kadosh 21 Ocak gecesi b2b performansı gerçekleştirdi. İkilinin kendilerine özgün müzik tarzını tek bir kabinde harmanlamaları ve harika uyumu dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
  3. Christopher Schwarzwalder: Elektronik müziğin kalesi olarak bilinen Berlin’de hayli prestijli konuma sahip olan sanatçı 29 Ocak gecesi Phönix kabinindeydi.

Klein Phönix Bilet Al

Klein Phönix bilet fiyatları ve nereden satın alınacağı elektronik müzik severlerin gündeminde olan bir konu. Çünkü techno ve house gibi elektronik müzik türlerinin önde gelen DJ’leri bu sahnede performans sergiliyor. Phönix bilet satın almak için tek yapılması gereken şey Gezi Makinesi Ticket sitesini ziyaret etmek. GMTicket platformunda Phönix sahnesi de dahil daha birçok bilet satışı sunuluyor. GMTciket elektronik müzik biletleri için en ideal nokta.