Boys Noize Kimdir?

Kışın gelmesiyle birlikte İstanbul’daki elektronik müzik etkinliklerinin sayısı hayli arttı. Global düzeyde birçok popüler DJ İstanbul’da sahne alırken onlara kabinde çoğu zaman yerel ustalar eşlik ediyor. 12 Mart gecesi Walkswagen Arena kabinini ele geçirecek olan Boys Noize, elektronik müzik dinleyicilerini şimdiden heyecanlandırmış durumda. Haliyle bu sanatçının geçmişi hakkında araştırmalar sıklaştı. Peki Boys Noize kimdir? Bu yazımızda dünyaca ünlü elektronik müzik sanatçısı Boys Noize’yin bilinmeyen yönleriyle ele aldık. Keyifli okumalar…

Boys Noize’nin gerçek ismi Alexsander Ridha’dır. Ancak sahne isminden dolayı onun gerçek adını çoğu müziksever bilmiyor. 1982 doğumlu olan Noize Alman çıkışlı bir DJ’dir. Kendisiyle yapılan bir söyleşide 15 yaşından beri mixin başında olduğunu ve o yıllardan beri müziğin kendisinde bir tutku olduğunu belirtti. Boy Noize için müziğin ta kendisi dersek yanılmış olmayız.

Boys Noize, müziğe başladığı ilk yıllarda birçok farklı takma isim kullandı. Felix Da Housecat ve DJ Hell’i Kid Alex bunların arasında en çok bilinenleridir. Müziğe çok erken yaşlarda başlamış olması onun gelecekteki konumu için büyük fayda sağladı. Rolling Stone tarafından dünyayı yöneten en iyi 10 DJ sıralamasına layık görülmesi de bunu kanıtlar niteliktedir.

DJ olmanın yanı sıra plak yapımcısı olan Boys Noize, dünyada birçok büyük sanatçının şarkılarında düzenleme yaptı. Bunların arasında en çok bilineni ise Snoop Dogg ve Depeche Mode gibi dünya yıldızlarıdır. Buna ek olarak The Block Eyed Peas, İngiltire’nin rap yıldızı Kano ve Daft Punk gibi isimlerin de parçalarında düzenlemelerde bulunmuştur.

Son olarak Boys Noize 2020 senesinde bir Twitch kanalı kurdu. Abonelerinin gönderdiği soundlardan karma bir albüm oluşturdu ve geçtiğimiz yıl bu albümü yayımladı. Ayrıca çıkaracağı albümün isminden içerisindeki parçalara kadar tüm süreci Twitch aboneleri tarafından belirlendi. Böylelikle dünyada böyle bir uygulamaya giden ilk kişi oldu.

Boys Noize Müzik Tarzı Nedir?

‘Boys Noize müzik tarzı nedir?’ sorusu, 12 Mart etkinliğinin yaklaşmasıyla birlikte, onu tanımayan müzik severlerin sıkça karşılaştığı sorunsallardan birisidir. Ünlü müzisyenlerin şarkılarına yaptığı düzenlemeler ve muhteşem sahne performanslarıyla dünyada fenomen haline gelen Noize’nin müzik tarzını net bir kalıba sokmak mümkün değil. Zira soundunun renkli bir yapısı vardır. Ancak temelinde hip-hop ve disko tarzını görmek mümkün. Bu ikisini birbirine harika harmanlıyor.

Boys Noize müziği sadece hip-hop ve disko tarzı ile sınırlı değildir. Aynı zamanda elektro house müzik türünün de yoğun izleri bulunur. Zaten bu sayede 3 yıl üst üste en iyi elektronik hareket unvanını kazanmasının da temelinde elektronik müzikteki ustalığı vardır.

Boys Noize 12 Mart Gecesi İstanbul Volkwagen Arena’da!

Kış aylarında her yıl olduğu gibi bu sene de İstanbul elektronik müzik etkinliklerinde oldukça geniş bir takvime sahip. Yere DJ’ler birçok mekânda kabini ele geçirirken dünya yıldızları da Şubat ve Mart aylarında İstanbul’da sahne alacak. Kısaca İstanbullular Şubat ve Mart ayında elektronik müziğe doyacak demek mümkün. Boys Noize konseri de bu ziyafetlerden birisi…

15 yaşından beri müzik ile yaşayan ve içindeki bu müzik sevgisini insanlara aşılayan Boys Noize Mart ayında İstanbullu müzikseverlere harika bir gece yaşatmayı planlıyor. House ve techno türünün öncülerinden kabul gören Alman menşeili DJ’in 12 Mart’ta Volkswagen Arena’da vereceği konserin biletleri ön satışta! Boys Noize biletleri satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Boys Noize etkinliği için gmticket.com sitesine giderek bilet alabilir, bu muhteşem gecede yerinizi ayırtabilirsiniz.

12 Mart Wolkswagen Arena’da elektronik müzik tutkunları bir araya geliyor! Boys Noize 12 Mart gecesi Snoop Dogg, Daft Punk ve Depeche Mode gibi starların düzenlemesini yaptığı şarkılarlala Volkswagen Arena kabinini ele geçirecek. Mixlerinin yanı sıra kendisine ait setleriyle etkinliğe gelen kişilere muazzam bir gece yaşatmayı hedefliyor. Ayrıca Boys Noize’nin 12 Mart Volkswagen Arena konseri için sevenlerine bir mesajı var: “İstanbul! Sizi çok seviyorum ve muhteşem gecenin gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum…”

Dünyaca ünlü House ve techno müzik DJ’yi Boys Noize’nin 12 Mart’ta Volkswagen Arena’da düzenleyeceği etkinliğin sınırlı sayıdaki biletlerine gmticket.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Diğer yandan GMTİCKET platformu üzerinden İstanbul üzerindeki tüm elektronik müzik etkinliklerinin biletlerini satın alabilirsiniz. Boys Noize bilet al, eğlenceye ortak ol…