Açık Hava Elektronik Müzik Mekanları

Bahar ve yaz mevsimi gelip de havalar ısındığında, kış yorgunluğunu atmak için bireyler açık hava elektronik müzik mekanlarına akın eder. Müzik, her mevsim ayrı güzel yönleriyle karşımıza çıkarken güzel havaların da açık hava mekanlarıyla karşımıza çıkar. Peki bu sezon hangi mekanlarda techno, house, tribal, acid, trance müziklerin en iyi canlı performanslarına şahit olacaksınız? Harika bir mekan inceleme ve tavsiye yazısı hazırladık.

Elektronik müzik son yıllarda ülkemizde yükselişe geçen bir müzik kültürü. Özellikle de 2000’li yılların sonrasında dünyada yaşanan bu akım, ülke müzik kültürünü de büyük oranda etkiledi. Bugün sadece elektronik müzik türlerine odaklı mekanlar var. Yerli ve yabancı usta DJ’ler bu gece kulüplerinde performans sergileyerek katılımcılardan beğeni topluyorlar. Fakat sıcak havalarda kapalı mekandan ziyade açık hava mekanlarının atmosferi daha bir farklı ve ihtişamlı olmaktadır. Peki ama Türkiye’deki açık hava elektronik müzik mekanları hangileri? İşte detaylar…

Küçükçiftlik Park: İstanbul’un En Köklü Açık Hava Elektronik Müzik Mekanı

1975 yılından beri çok sayıda müzik kültürüne ait sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapan Küçükçiftlik Park mekanı, ülkemizin en önemli ve en köklü açık hava mekanlarından birisi. Aslında kökeni 17. Yüyzyıla kadar dayanıyor. Her dönem için İstanbulluların nefes alabileceği bir yer olarak çıkar tarihte karşımıza. Günümüzde de bu gelenek değişmiyor. Açık hava mekan kapasitesi 17 bin kişilik. Festival ve konser organizasyonları için çok ideal.

ADRES: Harbiye Mh. Kadırgalar Cd No 4 Şişli İstanbul

KAPASİTE: 17.000 kişi

Sommer Klein Alaçatı: Denize Sıfır Elektronik Müzik Mekanı

İstanbul’un köklü kulüplerinden Sommer Klein, 2019 yılında Alaçatı’da açtığı şubesi ile çok sayıda ünlü ismi kabininde ağırladı. Güzel ve kaliteli müziğe ulaşmak isteyenlerin bölgedeki öncelikli tercihleri arasında bulunuyor. Yaz konseptine uygun harika bir açık hava mekanı. Sezon boyunca harika etkinliklere imza atılıyor. Techno, house, trance ve diğer elektronik müzik türlerinin temsilcilerini burada bulabilirsiniz. Kışın işletmenin kapalı olduğunu belirtelim.

ADRES: Alaçatı, 18001 Sokak No:3/A, 35930 Çeşme/İzmir

KAPASİTE: 3.500 kişilik

Roof 7 Pera: Beyoğlu’nda Elektronik Müzik Kalbinin Attığı Yer

Beyoğlu’nun mistik ve tarihi ara sokaklarında elektronik müziğin kalbi atıyor. Roof 7 Pera mekanı, açık havası ve güzel manzarasıyla harika müzik gecelerine imza atıyor. Ağırlıklı olarak house, trance, techno kültürleri sergilense de diğer müzik çeşitlerini çalan DJ’ler de kimi zaman kabine geçiyor. İstanbul’da kaliteli ve temiz bir müzik dinlemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Özellikle de Cuma geceleri şehrin özel DJ’lerini kabinlerinde yer veriyorlar. Küçük bir mekan olsa da ses sistemlerinin ve ambiyansının gayet tatmin edici olduğunu belirtelim.

ADRES: Asmalı Mescit, Asmalı Mescit Cd. No:7, 34421 Beyoğlu/İstanbul

KAPASİTE: 2.000 kişilik

SKY Bar: İzmir Açık Hava Elektronik Müzik Mekanı

Açık hava elektronik müzik mekanları listemizin bu sırasında İzmir’den bir işletme ile karşınızdayız. SKY Bar, şehrin en güzel manzarasında ve konseptinde roof kulüplerinden birisi. Alkol ve yemek yönüyle zengin çeşitliliğe sahip. Her gün olmasa da haftanın belli günlerinde elektronik müzik gecesi düzenleniyor. Şehrin bunaltıcı atmosferinden çıkıp ruhu müzik ile yenilemek isterseniz sizleri SKY Bar mekanına davet ediyoruz. Küçük bir alanı var. Rezervasyon ile giriş yapıyorlar. Gitmeden arayıp yerinizi ayırtmanız gerekiyor. Güncel elektronik müzik gecelerini öğrenmek için işletmeyi arayabilirsiniz. Güzel bir eğlence diliyoruz.

ADRES: Alsancak, Swissotel Grand Efes, Gazi Osman Paşa Blv. No:1, 35210 Konak/İzmir

KAPASİTE: 2.000 kişilik

Bahar ve yaz sezonunda yukarıda belirttiğimiz mekanlara giderek farklı bir gece yaşayabilirsiniz. Hangi DJ’lerin çıkacağı hakkında da güncel bilgilere GMTicket sitemizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca kapalı kulüplerin de etkinlik takvimleri sitemizde mevcut. Bazı açık hava işletmelerinde etkinliklere giriş ücretsiz olabiliyor. Fakat ünlü isimlerin sahne alacağı organizasyonlarda bilet satın almanız gerekiyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve tüm ülkedeki elektronik müzik konserlerinin biletlerine Gezi Makinesi Ticket markasıyla sahip olabilirsiniz. En seçkin isimleri sizlere sunmaya devam ediyoruz. Uygunluğuna göre en güzel konserde yerinizi almak istiyorsanız hemen biletinizi satın alın. Sınırsız eğlence sizleri bekliyor. İyi günler.

İlginizi çekebilir: Trance Müziğin Yükselen Yıldızı TRYM